Прокурору АТО Кулику пред’явили обвинувачення

Прокурору АТО Кулику пред’явили обвинувачення

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з детективами Національного антикорупційного бюро України вручили обвинувальний акт військовому прокурору сил антитерористичної операції Костянтину Кулику.

Про це йдеться на сайті НАБУ.

"Його звинувачують у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу України («Незаконне збагачення»). У найкоротший термін обвинувальний акт буде переданий до суду для розгляду по суті. У разі визнання судом провини військового прокурора сил АТО йому загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Детективи НАБУ 7 жовтня 2016 року завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення Костянтина Кулика, військового прокурора сил АТО.  Відтоді стороні захисту детективи НАБУ надали  доступ до матеріалів досудового розслідування для ознайомлення.

Як повідомлялося, під час розслідування встановлено, що в період з 2011 по 2015 рік, перебуваючи на службі в органах прокуратури підозрюваний отримав сукупний дохід у розмірі понад 1 млн 670 тис. гривень. Більшість цих коштів була витрачена у закладах громадського харчування, на автозаправних станціях і в магазинах. У той же час у цей же період витрати Кулика перевищили дохід на 2,6 млн грн і склали близько 3,4 млн грн.

Солом'янський районний суд Києва заарештував два автомобілі, три квартири, земельну ділянку, два паркувальних місця, нежитлове приміщення, а також банківські рахунки прокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-