Розстрочка за комуналку запрацює з середини листопада - Розенко

Розстрочка за комуналку запрацює з середини листопада - Розенко

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко прогнозує, що система оформлення розстрочки для оплати послуг центрального опалення повноцінно запрацює у середині листопада.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ми орієнтуємося на те, що він (механізм оплати комунальних послуг у розстрочку - ред.) стартує десь із середини листопада. Я думаю, відповідні міністерства забезпечать належне функціонування цього механізму", - сказав Розенко.

За його словами, для того, щоб механізм запрацював, необхідно внести зміни щонайменше до чотирьох постанов Кабінету міністрів України. "Я думаю, що на одному з найближчих засідань уряду всі зміни до постанов Кабміну будуть прийняті", - наголосив віце-прем’єр-міністр та відзначив, що Прем’єр-міністр України дав відповідне доручення готувати ці документи.

Розенко не сумнівається в тому, що систему розстрочки будуть критикувати, як свого часу й механізм субсидій, але, за його словами, це не заважить владі допомагати громадянам.

"Це новий механізм, він буде адмініструватися не через соціальні служби, а через підприємства теплокомуненерго. Тобто, це сервіс для людей, які все ж таки можуть платити, але не можуть зробити це зараз, тому їм дається відстрочка, і протягом року вони можуть платити за опалювальний сезон", - сказав Розенко.

Водночас урядовець запевнив, що коштів, які Кабмін виділив на субсидії, вистачить. "Якщо протягом усього сезону або на початку наступного опалювального сезону вже 2017-2018 років, ми будемо бачити, що ми кудись не «влазимо», то ми внесемо у Верховну Раду додаткову ініціативу щодо збільшення цієї суми", - сказав Розенко.

За його даними, усього вже майже 6 млн українських родин отримали допомогу від держави.

"Ми маємо приблизно 90 тисяч родин, які щотижнево до нас звертаються. Ще два тижні тому це було 50-60 тисяч на тиждень, сьогодні вже 90 тисяч", - сказав віце-прем’єр.

За його прогнозом, пік подання заяв на нові субсидії припаде на середину листопада - початок грудня.

Як повідомлялося, 19 жовтня Кабінет міністрів України затвердив правила оформлення розстрочки для оплати послуг центрального опалення. Постанову №422 на засіданні Кабміну представив глава Національної комісії, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Дмитро Вовк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-