Александровська проситься в лікарню - адвокат

Александровська проситься в лікарню - адвокат

Укрінформ
Екс-нардеп від КПУ Алла Александровська, яка перебуває під домашнім арештом, підозрювана у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та надання неправомірної вигоди службовій особі, звернулася до слідства із заявою про надання стаціонарної медичної допомоги.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів її захисник Олександр Шадрін.

"Александровська погано виглядає. Її стан був помітний, коли вчора її доставили у Київський райсуд. За рішенням суду їй продовжили перебування під домашнім арештом з носінням електронного браслета на два місяці - до 21 грудня", - зазначив Шадрін.

За його словами, Александровська вже подала заяву слідчому про необхідність стаціонарної медичної допомоги.

"Якщо їй дозволять перебування у лікарні, то охорона біля дверей не знадобиться. Для такого запобіжного заходу, як домашній арешт, достатньо перевірок за фактом її перебування у лікарні", - додав Шадрін.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 13 жовтня Київський райсуд змінив запобіжний захід для Алли Александровської: із СІЗО її перевели під цілодобовий домашній арешт з браслетом.

23 вересня Європейський суд з прав людини відреагував на скаргу сторони захисту на умови утримання у СІЗО екс-нардепа від КПУ Алли Александровської та подав пріоритетний запит в уряд України.

9 вересня Київський райсуд Харкова продовжив підозрюваній Александровській утримання під вартою на 50 днів без застави. Александровська була доставлена до суду і виглядала погано.

Минулого літа Європейський суд з прав людини прийняв скаргу сторони захисту на нелюдськ умови утримання у СІЗО для 67-річної Александровської, в якої лікарі встановили ішемічну хворобу серця та аритмію з екстрасистолою, що може призвести до раптової зупинки серця.

Як стверджує слідство, Александровська разом з оголошеним у розшук сином Олександром намагалася підкупити депутатів Харківщини для ухвалення звернень до парламенту і до президента щодо змін до Конституції з федералізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-