Александровській на два місяці продовжили домашній арешт - адвокат

Александровській на два місяці продовжили домашній арешт - адвокат

Укрінформ
Київський районний суд Харкова змінив міру запобіжного заходу для колишнього депутата від Компартії України Алли Александровської, підозрюваної у посяганні на територіальну цілісність України.

Про це заявив адвокат Александровської Олександр Пастернак, повідомляє "Радіо Свобода".

"Суд продовжив цілодобовий арешт на 60 днів", - повідомив адвокат і додав, що з клопотанням про продовження цілодобового домашнього арешту до суду звернулася прокуратура. Водночас захист просив пом’якшити запобіжний захід.

"Ми просили відмовити в продовженні нинішнього запобіжного заходу і встановити частковий домашній арешт з можливістю відвідувати медиків і обслуговувати себе", - зазначив адвокат.

13 жовтня Апеляційний суд Харківської областізмінив міру запобіжного заходу для колишнього депутата від Компартії України Алли Александровської з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

У постанові суду йшлося, що новий запобіжний захід буде діяти до 23 жовтня.

28 червня цього року СБУ повідомила Аллі Александровській про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і частиною 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід для Александровської у вигляді арешту на 60 діб без права застави. 22 липня Апеляційний суд Харківської області залишив екс-депутата Александровську під вартою.

Алла Александровська очолює харківський обласний осередок Комуністичної партії України (політична діяльність партії припинена наказом Міністерства юстиції) від 1996 року, чотири рази обиралася народним депутатом України, двічі – депутатом Харківської облради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-