СБУ заявила про викриття псевдореспубліки на Чернігівщині

СБУ заявила про викриття псевдореспубліки на Чернігівщині

Укрінформ
Служба безпеки України заявила про викриття на Чернігівщині псевдодержавного утворення "Титульний суверенний народ України" і відкриття кримінального провадження щодо його діяльності.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

"У рамках відкритого кримінального провадження Служба безпеки України спільно з прокуратурою веде слідчі дії стосовно членів псевдодержавного утворення "Титульний суверенний народ України". Як встановили співробітники СБУ, на Чернігівщині група осіб створила самопроголошені владні структури, у тому числі органи місцевого самоврядування, судові та правоохоронні органи, фінансові установи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що члени незаконного об’єднання не визнають повноважень державних органів влади України, відмовляються виконувати вимоги українського законодавства щодо призову на строкову військову службу.

Також незаконне об’єднання видає мешканцям регіону так звані "паспорти людини корінного народу України" з обіцянкою звільнення від оподаткування, сплати комунальних платежів, недоторканості майна, непідсудності в органах судової влади України та ін.

Намагаючись отримати визнання, зловмисники організували листування з органами державної влади, правоохоронними структурами та посольствами іноземних держав.

Під час обшуків у помешканнях та офісних приміщеннях псевдоутворення оперативники спецслужби вилучили устави та статутні документи; бланки паспортів довільного зразка, посвідчення, водійські права; печатки та штампи; виготовлені власні банкноти; автомобільні номери тощо.

Досудове розслідування триває.

За інформацією з поліції, зазначене квазіутворення на Чернігівщині існує з 1996 року і вже пустило дуже глибокі корені. Дивіться блог на сайті Укрінформу: Чи знає прем'єр про скаргу «титульного суверенного народу України»?

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-