Тортури та досудові страти: Human Rights про

Тортури та досудові страти: Human Rights про "права людини" в окупованому Криму

Укрінформ
На Донбасі та в Криму після незаконної окупації Росією почалися масові порушення прав людини.

Про це йдеться у спільному звіті впливових міжнародних неурядових організацій Human Rights Foundation та UN Watch, текст якого є в розпорядженні Укрінформу.

«Під російською окупацією права людини у Східній Україні та в Криму систематично порушуються. Продовжує надходити інформація про вчинення підтримуваними Росією збройними групами серйозних порушень, включно із тортурами, довільне затримання та ізольоване утримання під вартою, досудові страти, примусову працю та сексуальне насильство, а також руйнування та незаконну конфіскацію приватної власності», - відзначають правозахисники.

Також у документі звертається увага на порушення Росією прав корінного народу Криму – кримських татар. «Порушення прав татар на окупованому кримському півострові продовжуються безкарно. Російські сили у Криму вдаються до дискримінації, вилучення книг та інших заходів, спрямованих на утиски релігійних прав татар», - наголошується у звіті.

У ньому окремо згадується про недотримання Російською Федерацією права татар на свободу слова, та закриття прихильних до них медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-