Уряд компенсує комуналку родинам, які забарилися з субсидією

Уряд компенсує комуналку родинам, які забарилися з субсидією

Укрінформ
Тим родинам, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, уряд компенсує жовтневі витрати на комунальні послуги. Буде також компенсовано витрати на комунальні послуги за листопад у разі звернення по допомогу протягом двох місяців з дати початку опалювального періоду.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Незалежно від виду опалення - централізоване теплопостачання чи індивідуальне газове або електричне опалення – у разі надходження заяви про призначення субсидії, до прикладу, у грудні безповоротна допомога уряду буде призначена з початку опалювального сезону. Тобто держава відшкодує комунальні витрати родини за два місяці", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у разі подання заяви на призначення субсидії протягом трьох місяців з моменту підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, субсидія призначається з дати  підвищення тарифів. Тобто, якщо у жовтні змінюється тариф на один з видів послуг, наприклад, холодне водопостачання та водовідведення, субсидія буде призначена з 1 жовтня, навіть якщо звернення надійде значно пізніше, скажімо, у грудні.

Відповідне рішення зафіксовано у постанові Кабінету міністрів України №848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива". Рішення про дату початку (закінчення) опалювального періоду приймають виконавчі органи сільської, селищної, міської ради або місцеві держадміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-