"Квартал-95" долучився до проекту "Чоловіки проти раку грудей"

Укрінформ
В Україні розпочався черговий етап соціального проекту, який залучає чоловіків подбати про своїх дружин і подруг та закликати їх пройти діагностику у маммолога щодо раку грудей.

Про це на прес-конференції в Укрінформі, присвяченій Всеукраїнському дню боротьби з раком молочної залози сказав головний редактор onco.com.ua Лілія Гудзь, повідомляє кореспондент агентства.

"За роки існування проекту на гарячу лінію було дуже багато звернень саме від чоловіків, які цікавилися, куди потрібно звернутися і яке саме обстеження повинна пройти їх дружина", - зазначила Гудзь.

Проект діє з 2013 року, коли відомі чоловіки закликали інших чоловіків подбати про своїх найближчих жінок.

У 2013 році участь в проекті взяли футболісти національної збірної, в 2014 році - топ-ведучі національних телеканалів, а в 2015 році - Національна поліція, зокрема у Києві патрульні поліції роздавали жінкам та дівчатам на вулицях рожеві троянди та закликали відвідати лікаря.

Цього року до проекту долучився чоловічий склад студії "Квартал-95". Актори взяли участь у соціальному проекті - фотосесії, яка буде розміщена на станціях київського метро та у 780 вагонах поїздів київського метрополітену.

Як зазначила голова ВГО "Разом проти раку" Лариса Лопата, більше активне залучення чоловіків до цієї проблеми може допомогти жінкам подолати страх перед хворобою, а у багатьох випадках навіть зберегти їй життя. 

"Якщо у жінки онкологічне захворювання, це стає проблемою усієї родини. Хочеться звернути на це увагу чоловіків, тому що часто жінки самі бояться йти до лікаря. І навіть коли говорять, що вже потрібно оперуватися, жінки теж не поспішають, знаходять багато причин", - сказала Лопата.

На необхідності регулярного обстеження наголосив також і головний маммолог МОЗ Іван Смоланка. У випадку, якщо обстеження проводяться вчасно і регулярно, у жінок віком від 50 до 70 років, вдається досягти зменшення смертності на 15%, у молодших жінок така цифра становить 34%. Він зазначив, що рання  діагностика дозволяє не просто зберегти життя жінці, а й вилікуватися без застосування радикальних хірургічних методів.

Фото: Юрій Ільєнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-