НАЗК анонсував зміни у формі е-декларацій

НАЗК анонсував зміни у формі е-декларацій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції на сьогоднішньому засіданні має намір внести зміни до форми електронної декларації.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК

"20 жовтня  о 14.30 відбудеться засідання членів Національного агентства з питань запобігання корупції.  На порядку денному: внесення змін до форми декларації та визначення адміністратора Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - йдеться у повідомленні.

 Учора в НАЗК відбулась  робоча нарада, присвячена функціонуванню Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема практичним аспектам подання електронних декларацій. На ній, за інформацією прес-служби НАЗК, спільно з  народними депутатами,  представниками Генеральної прокуратури України, Національного антикорупційного бюро України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Міністерства юстиції України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Спеціальної антикорупційної прокуратури України та кількох громадських організацій були обговорені юридичні, технічні та правові аспекти електронного декларування.

Зокрема, учасники наради проаналізували питання щодо технічних вимог форми декларації  осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та відповідності форми чинному законодавству у зв’язку з потребою технічного коригування системи е-декларування.  Були висловлені претензії щодо деяких полів декларації та наголошено на потребі  визначення адміністратора Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Учасники наради також обговорили питання відповідності форми електронного декларування як елемента доказовості у притягненні особи до кримінальної відповідальності та доведення умислу особи в ході відкриття провадження щодо неї.

Представники Національної поліції наголосили на потребі термінового внесення змін до Закону «Про запобігання корупції» стосовно захисту окремих видів персональних даних членів сімей учасників АТО з метою гарантування їхньої безпеки.

"Учасники зустрічі вирішили  спільно виробити зміни до форми декларації  осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які будуть затверджені Національним агентством з питань запобігання корупції та зареєстровані в Міністерстві юстиції України найближчими днями. Відповідно до цього рішення, з метою усунення всіх критичних аспектів подання електронних декларацій, в найкоротші терміни буде здійснено технічне коригування форми е-декларації", - зазначили в НАЗК.

Як повідомлялося, останнім днем подання за 2015 рік декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування,  є 30 жовтня 2016 року. 

На даний час уже більш як 12 тис. посадовців уже задекларували свої доходи та витрати в Реєстрі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-