Перед приїздом Путіна до Рейхстагу принесли закривавлені іграшки

Перед приїздом Путіна до Рейхстагу принесли закривавлені іграшки

Укрінформ
Поки представники "нормандської четвірки" з'їжджалися на саміт, перед берлінською резиденцією Ангели Меркель група активістів влаштувала акцію із закривавленими іграшковими ведмедиками.

Як повідомляють ЗМІ, іграшки символізують сирійських дітей, які загинули під час бомбардувань Алеппо російськими літаками впродовж кількох останніх тижнів. 

Мітингувальники закликали Меркель приділити цьому питанню окрему увагу під час спілкування з Путіним. Вони вимагали припинити бомбардування Алеппо та вбивство дітей. Міжнародна спільнота має сказати Путіну "досить", переконані активісти.

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня в Берліні проходить саміт лідерів країн у "нормандському форматі". Напередодні, 18 жовтня, Президент Петро Порошенко заявив, що українська сторона виступає за узгодження на саміті лідерів нормандської четвірки в Берліні дорожньої карти реалізації мінських домовленостей. В свою чергу, міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що учасники саміту вимагатимуть від України "детальних зобов'язань щодо статусу Донбасу" і "календаря" проведення виборів на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-