Активісти просять заснувати Всеукраїнський день тата

Активісти просять заснувати Всеукраїнський день тата

Фото
Укрінформ
В Україні потрібно визначити день, який буде відзначатися як Всеукраїнський день тата.

Про це на прес-конференції в Укрінформі у середу заявив засновник татусевого руху в Україні «Міжнародний союз мужніх татусів» Євген Вега.

«Цього року виповнюється вже 25 років з дня заснування татусевого руху в Україні. У нашій державі відзначається лише міжнародне свято такого типу. Але потрібно ж заснувати і день тата саме в Україні, щоб був такий собі червоний день календаря», - сказав Вега.

Він поінформував, що ідея заснування татівського руху в Україні виникла ще в 1986 році. За словами активіста, він звертався до радянських органів влади з ідеєю заснувати Всесоюзну організацію татусів, але йому відмовили у створенні такої організації.

Зрештою, схоже об'єднання татусів-одинаків виникло пізніше - 17 червня 1991 року.

«Потім, вже 25 вересня 1991 року, на нараді нашої організації була висловлена ідея, що повинен бути заснований день тата саме в Україні. І так як наразі в Україні такого свята немає, то давайте 25 вересня зробимо такий день, тоді, коли ця ідея  якраз була озвучена, тому що це - фактичний день початку татусевого руху в Україні», - зазначив Вега.

Він повідомив, що зараз до складу організації цього руху татусів-одинаків - «Міжнародний союз мужніх татусів» - входять 249 сімей з України, 7 - із Білорусі і 1 - з Росії.

Вега додав, що раніше у складі цієї організації було більше 3 тисяч сімей, бо приймали усіх бажаючих, але наразі туди входять лише тати-інваліди, які наразі пережили розлучення і самі виховують дітей.

Активіст татусевого руху в Україні Сергій Хижун наголосив на тому, що наразі роль батька-одинака в країні несправедливо применшується.

«Дискримінація тат-одинаків зараз починається в Україні  вже з дитячого садка, зі школи. Батько йде на задньому плану від матері. Наприклад, я перевірив шкільну програму і там немає жодної творчої роботи для дітей, хоч якоїсь, присвяченої батькові. Також батькові складніше і опіку над дитиною оформити», - відзначив Хижун.

Він підкреслив, що держава має піднімати статус батька в усіх органах виконавчої та законодавчої влади.

«Так, згоден, роль тата в сім'ї все-таки треба підвищити. Але, зрештою, найголовніше - щоб ми навчилися виховувати своїх дітей, тому, що це і є головний показник татусевого руху», - резюмував Вега.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-