В уряді дописують програму психологічної реабілітації АТОшників

В уряді дописують програму психологічної реабілітації АТОшників

Укрінформ
Міністерство соціальної політики планує до кінця нинішнього місяця подати на розгляд уряду проект постанови щодо психологічної реабілітації учасників Антитерористичної операції.

Про це заявив заступник міністра Віктор Іванкевич, виступаючи на парламентських слуханнях на тему: "Державні гарантії соціального захисту учасників антитерористичної операції, Революції Гідності та членів їх родин: стан і перспективи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, наразі Мінсоцполітики вже розробили проект постанови Кабінету міністрів "Питання психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції", яким передбачається затвердити порядок організації психологічної реабілітації та психосоціального супроводу військовослужбовців-учасників бойових дій та прирівняних до них осіб, осіб, звільнених з військової служби, які брали участь в АТО чи виконували службово-бойові завдання в екстремальних бойових умовах, та деяких інших категорій населення.

"На сьогодні цей проект пройшов широке обговорення громадськості і ми його до кінця цього місяця маємо намір внести на розгляд Кабінету міністрів", - зазначив Іванкевич.

Крім того, він розповів, що планується також затвердити перелік психологічних послуг, вимоги до надавачів психологічних послуг, вимоги до закладів та установ, які матимуть право надавати ці послуги.

Урядовець підкреслив, що для того, аби "повернути цих людей (учасників АТО - ред.) в сім'ю, щоб вони були адекватними, треба з ними проводити певну роботу, реабілітувати їх".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-