Рада покращила соцзахист патронатних вихователів сиріт

Рада покращила соцзахист патронатних вихователів сиріт

Укрінформ
Народні депутати ухвалили законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку із запровадженням патронату над дитиною" щодо покращення соцзахисту патронатних вихователів дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримав 231 народний депутат.

"Проект акта розроблено з метою усунення суперечностей між нормами сімейного та трудового законодавства в частині надання послуг сімейного патронату, а також законодавчого закріплення соціальних гарантій для патронатних вихователів, закріплення за ними права на пенсійне страхування", - зазначається у пояснювальній записці до документа.

Зокрема, цим проектом акта передбачається внесення змін до Сімейного кодексу України – вилучення пункту ст 252, яким визначено, що патронатний вихователь зараховується на роботу за трудовим договором у бюджетну установу соціального захисту населення місцевою державною адміністрацією або місцевою радою.

"Такі зміни дадуть змогу усунути, з одного боку, ризики подвійного фінансування послуг сімейного патронату (за рахунок місцевого та державного бюджету), з іншого – концептуальні неузгодженості з окремими нормами трудового законодавства", - зазначається у пояснювальній записці.

Також народні депутати ухвалили у першому читанні внесення змін до Держбюджету-2016 щодо оплати праці патронатних вихователів. За словами заступника міністра фінансів Сергія Марченка, проектом змін до Держбюджету передбачено, що виплата соцдопомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя здійснюватиметься за рахунок субвенцій з Державного бюджету місцевим бюджетам. 

"У Держбюджеті на 2016 рік ці субвенції передбачені в межах 765,5 мільйонів гривень. До кінця року потреба буде у видатках   близько мільйона гривень. Тобто реалізація змін до Бюджету не потребуватиме додаткових видатків", - зазначив Марченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-