Рада взялася за злісних неплатників аліментів

Рада взялася за злісних неплатників аліментів

Укрінформ
Народні депутати підтримали за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення захисту права дитини на належне утримання.

Відповідне рішення у середу підтримали 244 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Законопроект має на меті усунути існуючі у чинному законодавстві та судовій практиці України правові колізії та прогалини, які уможливлюють ухиляння платників від сплати аліментів і додаткових витрат на дитину", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Запропонованим законопроектом планується скорочення строку розгляду судом справ щодо аліментів, спрощення судового захисту прав одержувача аліментів, перенесення тягаря доказування на платника аліментів, врахування прихованих доходів платника аліментів при визначенні розміру аліментів та інше.

"За допомогою зазначених змін до законодавства планується стимулювати платників аліментів до сумлінного виконання своїх зобов'язань щодо утримання дітей. У зв'язку із цим очікується зменшення кількості справ (виконавчих проваджень) про стягнення аліментів, в яких існує заборгованість", - зазначається у пояснювальній записці.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-