МОЗ і ЮНІСЕФ підписали договір про закупівлю ліків на 2016 рік

МОЗ і ЮНІСЕФ підписали договір про закупівлю ліків на 2016 рік

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я та ЮНІСЕФ в Україні підписали договір на закупівлю ліків та лікарських засобів за державними програмами на 2016 рік.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. 

"18 жовтня в.о. міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун та голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс підписали договір про співпрацю в рамках циклу закупівель ліків та медичних виробів за державними програмами 2016 року", - йдеться у повідомленні.

“Ця подія є важливою для нас, оскільки UNICEF - одна з міжнародних організацій, які залучені до закупівель ліків за кошти державного бюджету 2016 року. Ми переконані, що ця співпраця буде ефективною та корисною для всіх українців”, - зазначила Супрун.

Нагадаємо, що ЮНІСЕФ на замовлення Міністерства охорони здоров’я здійснювало закупівлі за 2015 рік таких вакцин: БЦЖ, КПК (від кору, паротиту та краснухи), вакцини від гепатиту Б, АКДП (від кашлюку, дифтерії і правця), АДП-М (від дифтерії та правця для дорослих), АДП (від дифтерії та правця для дітей), вакцина проти сказу і вакцина bOPV(бівалентна оральна поліомієлітна вакцина). А також ліків для терапії хворих на ВІЛ/СНІД.

У Міністерстві зазначили, що з коштів держбюджету, які були передані цій міжнародній організаціїї наприкінці 2015 року, вдалося зекономити понад 4 млн доларів США. З огляду на це МОЗ сформує для ЮНІСЕФ список закупівель додаткової кількості вакцин та лікарських засобів, що дасть змогу забезпечити імунізацією велику кількість дітей, які не отримали щеплення протягом минулих років, та забезпечить безперервну терапію для пацієнтів, хворих на ВІЛ. 

Також раніше МОЗ підписав договір з ПРООН про співпрацю в рамках циклу закупівель за державними програмами 2016 року. 

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-