Екс-керівники Вищого господарського суду отримали підозру

Екс-керівники Вищого господарського суду отримали підозру

Укрінформ
Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури повідомив про підозру колишнім голові та заступнику голови Вищого господарського суду.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"За наслідками зібраних доказів повідомлено про підозру колишнім голові та заступнику голови Вищого господарського суду України (а нині суддям цього суду). Судді підозрюються у втручанні в діяльність судових органів та незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду", - йдеться у повідомленні.

Як встановлено у ході слідства, зазначені особи у період 2011-2014 років, перебуваючи на керівних посадах у системі господарських судів України, використовуючи своє службове становище, здійснювали втручання в діяльність суддів з метою перешкоджання належного виконання ними своїх службових обов’язків та з метою домогтися винесення ними неправосудних рішень, а також здійснювали незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду з метою здійснення розподілу справ (заяв) на попередньо визначених ними суддів.

На цей час у кримінальному провадженні вживаються заходи щодо обрання стосовно підозрюваних запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває, проводиться комплекс слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на повне і всебічне з’ясування всіх обставин зазначених злочинів, а також перевірки підозрюваних на причетність до інших протиправних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-