Законопроект про реєстр військовозобов'язаних пройшов перше читання

Законопроект про реєстр військовозобов'язаних пройшов перше читання

Укрінформ
Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект 2504а-д "Про Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних".

За відповідне рішення проголосували 228 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Проект закону регулює відносини у сфері державної реєстрації громадян України, які перебувають у запасі для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань на особливий період, а також для виконання робіт із забезпечення оборони держави, та осіб, приписаних до призовних дільниць.

Законодавець планує визначити Єдиний державний реєстр військовозобов’язаних як автоматизовану інформаційно-телекомунікаційну систему, призначену для збирання, зберігання, обробки та використання даних про військовозобов’язаних (призовників), створену для забезпечення військового обліку громадян України.

Законопроектом передбачається, що до Реєстру вноситимуться персональні та службові дані військовозобов'язаних. Так, до персональних даних належать: ПІБ; дата народження; місце народження; стать; місце проживання та місце перебування; відомості про батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників та інших представників (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження); реквізити паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон (серія, номер, дата видачі, орган, що видав, строк дії); відомості про освіту та спеціальність тощо.

До службових даних військовозобов’язаних належать відомості щодо виконання ними військового обов’язку та військово-облікових ознак.

Для формування бази даних Реєстру Центральна виборча комісія повинна буде одноразово подати необхідні відомості стосовно усіх громадян України віком від 18 до 60 років. Водночас відомості про громадян, які не є військовозобов’язаними, до Реєстру не потраплять.

Планується володільцем персональних даних військовозобов’язаних у Реєстрі визначити Міністерство оборони, розпорядником - Генеральний штаб, а органами адміністрування Реєстру - обласні військові комісаріати та оперативні командування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-