Прокурора Запоріжжя знімають за «злив інформації» – ГПУ

Прокурора Запоріжжя знімають за «злив інформації» – ГПУ

Укрінформ
Сьогодні Генпрокуратура оприлюднить наказ про звільнення з посади прокурора Запорізької області Олександра Шацького.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Готується наказ про звільнення Шацького з посади обласного прокурора. Я думаю, що сьогодні протягом дня він з'явиться", - сказала вона.

Сарган зазначила, що Шацького буде звільнено через виток інформації, який виявила перевірка Служби безпеки. "Була проведена перевірка, і було виявлено низку неприпустимих фактів, зокрема злив інформації від керівництва обласної прокуратури. Самого керівника було відсторонено від доступу до державної таємниці. Також на певний час було відсторонено від доступу до держтаємниці і обласну прокуратуру", - наголосила вона.

У свою чергу, Шацький у коментарі "112 Україна" розповів, що генпрокурор Юрій Луценко пропонував йому звільнитися, а після відмови йому почали погрожувати і позбавленням волі.

"Юрій Віталійович будує прокуратуру під себе. Він прибирає тих, хто був прокурором раніше, дійшла черга і до мене. Спочатку були пропозиції просто піти, я відмовився. Юрій Віталійович (пропонував - ред.) після однієї зустрічі й однієї співбесіди. Інших співбесід не було. Потім керівник його апарату в грубій формі став вимагати, щоб я йшов, що буде перевірка, що посадять і таке інше", - заявив Шацький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-