Запорізькій прокуратурі закрили доступ до держтаємниці

Запорізькій прокуратурі закрили доступ до держтаємниці

Укрінформ
СБУ дійсно провела у вересні перевірку діяльності прокуратури Запорізької області, за результатами якої виявили порушення, що могли призвести до витоку секретної інформації. 

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

"У вересні у Запорізькій прокуратурі була планова перевірка режиму поводження з державною таємницею. Під час перевірки було виявлено велику кількість недоліків, як по документах, так і більш суттєві недоліки, що могли призвести до витоку державної таємниці", - повідомив Ткачук.

Він також розповів, що обмеження доступу до державної таємниці для співробітників Запорізької прокуратури будуть діяти до 10 грудня, але їх можуть зняти і раніше.

"Наразі складено акт перевірки, нашою службою було прийнято рішення про призупинення дозволу на провадження діяльності, пов’язаного з державною таємницею, у Запорізькій прокуратурі до 10 грудня. Якщо недоліки будуть усунені, доступ буде раніше. Також скасовано доступ до державної таємниці прокурору. Ми працюємо з ГПУ, ми звернулися до них щодо призначення службового розслідування", - розповіли в СБУ.

Ткачук не став коментувати інформацію, що готується подання на звільнення голови Запорізької прокуратури Олександра Шацького.

Раніше ЗМІ повідомили, що генеральний прокурор України Юрій Луценко готує наказ про звільнення прокурора Запорізької області Олександра Шацького через підозру у передачі секретної інформації.

Згодом Шацький спростував інформацію ЗМІ про те, що написав заяву про відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-