"Царевич у штанях" рекомендують на безстрокове суддівство - адвокат

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) рекомендувала обрати безстроково суддю Голосіївського райсуду Києва Олександра Білика, який у часи Революції Гідності за поїздку до Межигір'я позбавив прав керування автомобілем 9 осіб.

Відповідне рішення комісія ухвалила ще 28 вересня, написав у Фейсбуці адвокат "Небесної сотні" Роман Маселко.

"Вища кваліфікаційна комісія суддів 28 вересня тишком-нишком рекомендувала обрати безстроково суддю Голосіївського суду Білика Олександра Володимировича. Про нього мало знають, але це такий собі Царевич у штанях. У часи Майдану він за поїздку до Межигір'я позбавив прав керування 9 (!!!) осіб, серед яких були як активісти, так і випадкові люди. Усе по звичайному алгоритму - жодних доказів вини водія, лише фальсифікований рапорт", - написав він.

Адвокат додав, що, за його інформацією, рік тому ВККС уже розглядала питання про рекомендування Білика на суддю безстроково, але тоді відклала розгляд "до кращих часів". Маселко зазначає, що рішення ухвалили за два дні до запуску судової реформи.

"Це ще раз доводить, що без постійної уваги суспільства влада буде намагатися по максимуму зберегти status quo. Але і на крик активістів уже не звертають уваги. Потрібні реальні інструменти та повноваження. Експерти запропонували такий інструмент - Громадська рада доброчесності. Але у законі її повноваження значно обрізали. Ситуацію можна виправити, якщо внести відповідні правки до законопроекту "Про Вищу раду правосуддя", який має розглядатись у ВРУ найближчим часом", - написав Маселко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-