Для аеропорту

Для аеропорту "Херсон" є три потенційні інвестори

Укрінформ
Три потенційні інвестори готові вкладати кошти у розвиток міжнародного аеропорту "Херсон".

Про це поінформував журналістів на урочистостях з нагоди другої річниці з початку відкриття авіарейсу "Херсон-Стамбул–Херсон" турецької авіакомпанії "Turkish Airlines", що відбулися в аеропорту "Херсон", голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наш аеропорт потрапив у програму розвитку аеропортів (України - ред.). Саме наш, як найбільш підготовлений, і як такий, що має проект реконструкціїї. На сьогодні вже є три потенційні інвестори, які хочуть зайти сюди і розвивати його далі. У нас такий певний, як би, тендер вже відбувається з цього питання", - розповів Гордєєв.

Хто саме ці інвестори голова ОДА наразі не повідомив.

Як він зазначив, сьогодні послугами аеропорту "Херсон" користуються крім жителів Херсонщини, також і жителі інших регіонів України. "Це миколаївці, кропивничани, навіть з Одеси сюди їздять та з Запоріжжя", - сказав губернатор.

Гордєєв також наголосив, що завдяки діючому херсонському аеропорту економіка області вже отримала від пасажирів, які прилітають через цей аеропорт в регіон і витрачають тут свої гроші, понад 50 млн гривень.

Міжнародний аеропорт "Херсон" є комунальним підприємством Херсонської обласної ради. Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і до весни 2013 року був фактично непрацюючим підприємством. У 2013 році аеропорт відновив свою роботу. 15 жовтня 2014 року турецька авіакомпанія "Turkish Airlines" здійснила свій перший регулярний авіарейс із Стамбула в Херсон. А з 29 березня 2015 року компанія "Turkish Airlines" здійснює рейси Стамбул-Херсон-Стамбул щоденно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-