"Зігрій душу": в Угорщині воїни АТО пройшли реабілітацію арт-терапією

Фото
Укрінформ
В Угорщині українські військові, які брали участь в антитерористичній операції на сході України, пройшли фізичну, психологічну та емоційну реабілітацію у курортному місті Хойдусобосло.

Реабілітація проходила через арт-терапію у рамках проекту «Зігрій душу», повідомили власному кореспонденту Укрінформу у Посольстві України в Угорщині.

«В умовах російської агресії українці, як ніхто інший, розуміють, що відчували угорці у 1956 році, а угорці краще за будь-кого здатні зрозуміти, через що зараз проходять українці», - наголосила Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп.

Реабілітація українських воїнів проходила з 9 по 15 жовтня. У проекті взяли участь сім учасників АТО. Візит відбувся з ініціативи Посольства України в Угорщині і був здійснений за фінансової підтримки угорського мецената Міклоша Інанчі.

Багато з учасників групи вперше відвідали Євросоюз, і для них Угорщина стала тією країною, яка сформувала уявлення про Європу.

Учасники проекту у своїх виступах звернули увагу на те, що саме завдяки проекту, який передбачає реабілітацію через малювання, наші військові знову починають бачити яскраві кольори у житті.

Проект «Зігрій душу» спрямований на психологічну реабілітацію воїнів АТО шляхом арт-терапії. Проект був започаткований у жовтні 2014 року. В його рамках реабілітацію вже пройшли 19 груп, оздоровлено 350 бійців, проведено 10 виставок їхніх робіт в Україні та за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-