Виставка

Виставка "Поляки і Німці. Історії діалогу" відкриється в Києві

Укрінформ
У приміщенні Національного музею історії України 20 жовтня о 14:00 відбудеться відкриття виставки "Поляки і Німці. Історії діалогу", а також лекція з нагоди її відкриття.

Про це повідомляє Польський Інститут у Києві, який разом з Посольством ФРН в Україні є організатором експозиції.

"Виставка "Поляки і Німці. Історії діалогу" виникла на основі постійної експозиції під відкритим небом "Відвага і примирення", яка розташована у Кшижовій біля Свідніци. Вона підготовлена Музеєм історії Польщі у співпраці з Фундацією "Кшижова" для Європейського примирення з нагоди 25-річчя Богослужіння Примирення", - ідеться в повідомленні.

1965 року польські єпископи надіслали лист німецьким єпископам, у якому йшлося про необхідність примирення. Лист польських єпископів започаткував тривалий процес польсько-німецького примирення. 12 листопада 1989 року у Кшижові відбулося Богослужіння Примирення за участі першого некомуністичного прем’єра Польщі Тадеуша Мазовецького та канцлера Німеччини, яка саме об’єднувалася, Гельмута Коля.

Богослужіння Примирення відслужив опольський єпископ Альфонс Носсола. Богослужіння у Кшижові відбулося через три дні після падіння Берлінської стіни. Сьогодні жест обох голів урядів сприймається як символ польсько-німецького примирення.

Виставка триватиме до 20 листопада. Вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-