У машину секретаря селищної ради Затоки кинули муляж гранати

У машину секретаря селищної ради Затоки кинули муляж гранати

Укрінформ
У ніч на 13 жовтня зловмисники вкинули муляж гранати в автомобіль секретаря Затоківської селищної ради Одеської області Наталії Вернигори, а після цього підірвали у дворі будинку вибуховий пакет.

Про це Вернигора, яка тимчасово здійснює керівництво селишною радою курортної Затоки повідомила в Facebook.

"Від словесних погроз на мою адресу представники ОЗУ (організованого злочинного угруповання - ред.) в Затоці перейшли до дій. Сьогодні о 2 год. 30 хв. ночі до мене у двір на машину кинули муляж гранати, яка розбила скло. Слідом полетів вибуховий пакет, який розбудив своїм вибухом не тільки нашу сім'ю, а й мешканців сусідніх будинків. Усі ці факти зафіксовані поліцією. Я відкрито заявила, кого саме підозрюю. Це члени ОЗУ - довірені особи колишнього голови земельної комісії селищної ради Богдана Шевчука, який зараз перебуває в СІЗО за звинуваченням в багатомільйонних махінаціях із землею", - зазначила Вернигора.

За її словами, один з представників криміналітету, що таким способом бореться за владу в Затоці, "нещодавно недвозначно погрожував члену моєї родини і обіцяв погрозу втілити в життя".

Причому це "не перший акт агресії, який здійснили члени злочинного угруповання в бажанні повернути контроль над селищною радою, щоб і надалі безкарно дерибанити землі та грабувати людей. Уже заведено кілька кримінальних справ і всі вони є ланками одного ланцюга".

Перед цим, за словами Вернигори, "спалили машину активіста, громадського працівника, журналіста і депутата селищної ради Володимира Сердцевича, який активно виступає проти ОЗУ, іншому громадському активісту Віктору Гончаренку "тітушки" ОЗУ бризнули в обличчя хімічним розчином, коли він хотів пройти на сесію селищної ради".

За всіма цими фактами поліція порушила кримінальні справи, але жодну не доведено до суду. Навіть не проведено слідчі дії, резюмувала секретар селищної ради.

Як повідомляв Укрінформ, депутата Вернигору було обрано секретарем селищної ради Затооки у травні 2016 року, коли подав заяву про відставку колишній секретар В'ячеслав Бокий (зараз ув'язнений за підозрою в організації замаху на вбивство - ред.) і депутатська більшість підтримала її кандидатуру на вакантну посаду. Тоді ж було вчинено відповідний запис у Держреєстрі. Однак протягом чотирьох місяців прибічники заарештованого селищного голови Василя Зв'ягінцева блокували роботу місцевої ради, залучаючи великі групи "тітушок" і не допускали Вернигору до виконання посадових обов'язків.

На початку року селищного голову Зв'ягінцева та голову земельної комісії Богдана Шевчука заарештовано, згідно з ухвалами судів, за причетність до земельних махінацій в особливо великих розмірах. Зокрема, за підозрою у незаконному виведенні з комунальної власності 3-гектарної земельної ділянки на березі моря. Її розділили між 66 фізичними особами і передали у приватну власність. За оцінками слідчих, орієнтовна вартість відчуженої землі 50 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-