Мінсоцполітики підготує стратегію для протидії торгівлі людьми

Мінсоцполітики підготує стратегію для протидії торгівлі людьми

Укрінформ
Міністерство соціальної політики України анонсувало початок підготовки Стратегії інформаційної політики в сфері протидії домашньому насильству, протидії торгівлі людьми і забезпечення їм рівних прав і можливостей.

Про це на брифінгу в Укрінформі у четвер заявила заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович.

«Ми сьогодні анонсуємо підготовку Стратегії інформаційної політики у сфері протидії торгівлі людьми, забезпечення їм рівних прав і можливостей  і протидії домашньому насильству.  Цю Стратегію ми робимо спільно з депутатами ВР і міжнародними організаціями. Це є дуже серйозна проблема і ми розуміємо, наскільки сьогодні важливо донести до українців інформацію про небезпеку, яка їх очікує», - сказала Федорович.

Вона поінформувала про основні завдання, які визначені в цій Стратегії у напрямку протидії торгівлі людьми.

«Одним із завдань цієї Стратегії є формування розуміння того, що людська гідність, права людини є найвищою цінністю, а також  попередження та формування нетерпимої поведінки, нульової толерантності до будь-яких форм експлуатації людини», - додала Федорович.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, вона зазначила, що наступними кроками у реалізації Стратегії з протидії торгівлі людьми є проведення загальнодержавних заходів до 18 жовтня (Європейський день боротьби з торгівлею людьми, був започаткований у 2007 році - ред.) і розміщення по всій Україні спеціальних бігбордів та сіті-лайтів з відповідними зображенням соціальної реклами.

«Сьогодні ми анонсували початок роботи над Стратегією, але ця робота  - це не просто процес підготовки виписування якихось там завдань, це також  конкретне виконання цих завдань. Вже були розроблені відповідні зображення для бігбордів і сіті-лайтів і нашим наступним кроком, першою акцією у рамках цієї Стратегії буде, по перше, проведення загальнодержавних заходів до 18 жовтня - по всіх областях буде розміщення тих зображення на бігбордах», - підкреслила Федорович.

Другим кроком, за її словами, буде розміщення відповідних соціальних роликів на тему протидії торгівлі людьми у різних навчальних і соціальних установах, за можливості у медичних закладах, на ТБ і «всюди, де можна їх транслювати».

Вона нагадала про те, що держава наразі надає повний спектр допомоги постраждалим від торгівлі людьми відповідно до їх потреб.

«Держава пропонує повний спектр допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Людина, яка постраждала від торгівлі людьми, звернувшись в органи влади, має право на отримання відповідного соціального статусу, і це дає їй можливість отримати одноразову матеріальну допомогу, а також отримати повний спектр допомоги медичної, правової, соціальної. Ця допомога надається відповідно до оцінки потреб кожної конкретної людини», - уточнила Федорович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-