Е-декларація не може бути доказом у суді - голова НАЗК

Е-декларація не може бути доказом у суді - голова НАЗК

Укрінформ
Сама електронна декларація не є доказом у суді, а доказами виступають результати перевірки фактів, викладених у декларації.

Про це заявила голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак під час засідання уряду у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз у пресі дуже багато висловлювань з приводу того, що форма декларації, яка зареєстрована у Міністерстві юстиції не відповідає системі електронного декларування. Так от, звертаю увагу, що мова йде про технічні зауваження, які не впливають на юридичну форму декларації. І сама декларація не є доказом у суді. Доказом у суді будуть уже результати перевірки по фактам, викладеним у деклараціях", - сказала Корчак.

Вона висловила сподівання, що НАЗК спільно з Мін'юстом та Держспецзв'язком незабаром усунуть усі спірні питання.

"Наразі є дуже гучним питанням запуску системи електронного декларування. Воно відбувалося у рамках тих міжнародних зобов'язань, які взяла на себе Україна. Ми виходили з тих можливостей, які у нас були. Але можна стверджувати, що запустився механізм, який дозволяє громадськості моніторити декларації. Тобто, ми стали на шлях нової культури. Звісно, робота системи електронних декларацій викликає певні побоювання, це в певній мірі ще й психологічний бар'єр. Тому що, коли заповнюєш декларацію, вперше відкриваєш поля, особливо, коли ти входиш у цю систему, то без відповідних навичок, звісно, губишся", - наголосила голова НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-