Експерти презентували оновлену Дорожню карту реформ

Експерти презентували оновлену Дорожню карту реформ

Укрінформ
Коаліція експертів Реанімаційного пакету реформ створила оновлену Дорожню карту реформ в Україні, яка окреслює завдання для різних гілок влади на період до кінця 2017 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація документа відбулася на «круглому столі» «Пришвидшуємо реформи: план дій від РПР».

«Дорожня карта передбачає зміни, заплановані з цього моменту до кінця 2017 року», - розповів співголова Ради РПР Тарас Шевченко.

За його словами, у документі виписані 23 реформи, здійснення яких необхідно провести до початку 2018 року. 

«Якщо взяти структуру із будь-яких цих 23 реформ, запропонованих у нашій Дорожній карті, то спочатку подається короткий виклад проблеми, а далі запропоновані конкретні її цілі. Кожна ціль посилається на конкретні кроки», - зазначив експерт.

Водночас Шевченко підкреслив, що РПР особливу увагу пропонує звернути на 7 пріоритетних сфер, а саме: антикорупційну реформу, судову реформу, реформу публічної адміністрації, реформу місцевого самоврядування та децентралізації влади, реформу виборчого законодавства, реформу органів правопорядку та блок економічних реформ.

Він вважає, що останнім часом серед політиків спостерігається падіння рівня готовності до ухвалення необхідних для реформ законів та їх виконання.

«Готовність ухвалювати закони, готовність пропонувати зміни суттєво падає з боку політиків», -  відзначив Шевченко.

У свою чергу, голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв зауважив, що опір політиків щодо запровадження закону у сфері протидії корупції чи ухвалення відповідного нового закону дійсно є великим, але, на його думку, нічого поганого в цьому немає, оскільки досвід розвинених країн світу показує, що так було і в них.

«Тисяча відсотків, що є великий спротив як у впровадженні кожного закону у сфері протидії корупції, так і в ухваленні нових законів. Але, чесно кажучи, я все більше доходжу до думки, що є добре», - переконаний Соболєв.

Фото: rpr.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-