Ситник допускає, що суддя Чаус сам повернеться в Україну

Ситник допускає, що суддя Чаус сам повернеться в Україну

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник допускає, що суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, викритий у хабарництві, сам повернеться в Україну.

Про це сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я не виключаю, що він повернеться. Бути постійно у бігах – це несолодко. Не думаю, що в нього є якісь величезні ресурси для того, щоб тривалий час бути в бігах. Я б не виключав, що він повернеться, хоча є і варіант, що його затримають за процедурою міжнародного розшуку", - сказав Ситник.

Відповідаючи на запитання про те, чи ініційована процедура міжнародного розшуку Чауса, Ситник зазначив, що в даний час готуються відповідні документи.

"Для звернення в Інтерпол необхідно чітко зафіксувати, що людина перебуває за межами України. Ці документи зараз у стадії підготовки, і я не думаю, що це буде тривалий процес", - пояснив директор Бюро.

Як повідомлялося, 9 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Дніпровського райсуду Києва Чауса в отриманні хабара в розмірі 150 тис. дол. Зазначені кошти були виявлені у двох скляних банках, які він закопав у дворі свого приватного будинку.

САП заявила про намір звернутися до суду з клопотанням про обрання судді Чаусу запобіжного заходу у вигляді застави в сумі хабара.

Верховна Рада 6 вересня підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді Чауса. Спікер парламенту Андрій Парубій відразу ж підписав ці дві постанови.

У САП того ж дня повідомили, що Чаус перебував в окупованому Росією Криму.

Солом'янський райсуд Києва 12 вересня дав дозвіл на затримання Чауса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-