Суд продовжив арешт екс-заступника глави «Нафтогазу»

Суд продовжив арешт екс-заступника глави «Нафтогазу»

Укрінформ
Голосіївський районний суд міста Києва продовжив на 56 днів утримання під вартою колишнього заступника голови НАК «Нафтогаз України» Олександра Кацуби.

Про це Укрінформу в понеділок повідомив адвокат Кацуби Ігор Степанов.

«Суд в п'ятницю 7 жовтня. - Ред.) продовжив Олександру Кацубі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 56 днів з правом внесення застави», - сказав він.

Адвокат додав, що сума застави залишилася без зміни - 450 мільйонів гривень, але вона є «непідйомною» для Кацуби.

За його словами, сьогодні суд повинен оголосити повний текст рішення і після цього протягом 5 днів, відведених на оскарження, захист збирається подати на нього апеляцію.

Степанов повідомив, що прокуратура інкримінує Кацубі вчинення злочинів, передбачених частиною 1 статті 255 (створення злочинної організації) і частиною 5 статті 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як відомо, 17 червня слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд заарештував Олександра Кацубу на два місяці. У середині серпня суд продовжив його арешт ще на два місяці.

За версією слідства, Кацуба після переходу з «Чорноморнафтогазу» на посаду заступника голови НАК «Нафтогазу» допоміг компанії Сергія Курченка «Газ України 2020» вкрасти у державного холдингу бензину на 500 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-