Військова прокуратура протидіє корупційним проявам в армії

Військова прокуратура протидіє корупційним проявам в армії

Укрінформ
Пріоритетним напрямком роботи військових правозахисників стала протидія корупційним проявам в армійському середовищі.

Про це кореспонденту Укрінформу розказав військовий прокурор Харківського гарнізону полковник юстиції Артем Бугаєць.

"Пріоритетним напрямком роботи військових правозахисників стала протидія корупційним проявам в армійському середовищі. Протягом 2016 року завершено розслідування та скеровано до суду 11 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях корупційної спрямованості. Також складено та скеровано до суду 6 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Забезпечено виконання рішень суду минулих років на загальну суму 73 млн грн", - розказав Бугаєць.

За його словами, приймаючи те, що в прокуратурі гарнізону зараз працюють 23 прокурорсько-слідчих працівників, "можна констатувати, що кожен з них забезпечив повернення державі понад 3 млн грн".

"Робота на даному напрямку активно триває: на захист інтересів держави пред’явлено ще 25 позовних заяв на загальну суму понад 5,4 млн грн", - додав Бугаєць.

За його словами, корупційні прояви виявлялися в підрозділах Міністерства оборони України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та територіальних правоохоронних органів: "Усіх винних осіб притягнуто до відповідальності".

Як додав Бугаець, відшкодовано заборгованість з оплати праці працівникам оборонно-промислового комплексу на суму майже 10 млн грн, та до ЄРДР внесено відомості про скоєння 32 кримінальних правопорушень, збитки за якими - понад 10 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-