Голова одеського суду, що видала наказ про припинення роботи двох установ, подала у відставку

Голова одеського суду, що видала наказ про припинення роботи двох установ, подала у відставку

Укрінформ
Голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Морщагіна, яка оформила 5 жовтня своїм наказом "страйк" суддів, написала заяву про звільнення за власним бажанням.

Текст документа Морщагіна оприлюднила, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не маю морального права залишатися на посаді судді та голови суду з огляду на ті події, які сьогодні відбуваються по відношенню до суддів",- зазначила Морщагіна, яка у жовтні 2013 року була переведена до Одеси з Донецька нещодавно люстрованим головою Вищого господарського суду України Віктором Татьковим.

Як повідомлялося, Морщагіна видала 5 жовтня наказ про припинення роботи Одеського апеляційного господарського суду та Господарського суду Одеської області через пікетування суду працівниками нафтопереробного заводу, які закидали суддям у корумпованості.

Крім того, хтось із учасників пікетування бризнув з допомогою шприца зеленкою в напрямку суддівського столу під час розгляду апеляційної скарги на рішення Господарського суду Одеської області про визнання боргів Одеського нафтопереробного заводу перед кредиторами.

Варто зазначити, що 4 жовтня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за матеріалами, зібраними облуправлінням СБУ, стосовно визнання банкрутства НПЗ. Розслідування здійснюється за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення) Кримінального кодексу України.

"Досудовому слідству належить дати правову оцінку законності дій суддів Господарського суду в Одеській області при постановленні рішення від 3 жовтня за заявою ПАТ «ЕК «Одесаобленерго» у справі про банкрутство ПАТ "Одеський нафтопереробний завод".

Крім того, додала речниця облпрокуратури Інна Верба, "співробітники прокуратури грунтовно перевіряють, чи достатньою була документальна база, на підставі якої судді ухвалили рішення про наявність непогашеного 14-мільярдного боргу Одеського НПЗ підприємства перед компаніями Empson Limited і Phonrun operation limited, зареєстрованими на Кіпрі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-