Волонтери організували курси з української мови для переселенців

Волонтери організували курси з української мови для переселенців

Укрінформ
У Дніпрі волонтери організували безкоштовні курси з української мови для переселенців – дітей та дорослих, а також для дітей військових.

Як повідомляє Радіо Свобода, заняття для школярів проводитимуть у центральній міській бібліотеці, для дорослих – у центрі допомоги переселенцям з Донбасу «Допомога Дніпра».

Уроки для дітей передбачені тричі на тиждень, для дорослих – раз.

Як розповіла викладача на безкоштовних курсів української мови у Дніпрі Леся Скорик, для учнів старших класів – переселенців та дітей військових – це нагода безкоштовно підготуватись до складання ЗНО з української мови. Волонтери шукають викладачів і з інших предметів, передусім з історії України, щоб вони також долучились до підготовки старшокласників.

На вивчення української мови записались десятки школярів. Навчання завершать наприкінці травня.

«Ми не перевіряємо посвідчення чи інші документи, головна умова – діти повинні хотіти брати знання», – каже Леся Скорик.

Окрім того, курси з вивчення української мови для переселенців з Донбасу та Криму у центрі «Допомога Дніпра» орієнтовані на людей різного віку. Тут планують не тільки вивчення правил української мови, а й знайомство з класикою української літератури та дискусії.

У Дніпрі 2013 року волонтери вперше відкрили безкоштовні курси з вивчення української мови для всіх. Тоді цю ідею підхопили в інших містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-