ГПУ передала до суду справу росіянина - учасника терористичної організації

ГПУ передала до суду справу росіянина - учасника терористичної організації "ДНР"

Укрінформ
Генпрокуратура України спільно з Головним слідчим управлінням СБУ завершила процедуру спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно громадянина РФ - учасника терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Установлено, що впродовж березня-жовтня 2014 року громадянин Російської Федерації, діючи в межах злочинного плану терористичної організації "ДНР", усвідомлюючи та підтримуючи злочинну мету її діяльності, перебуваючи на території Донецької області, сприяв проведенню збройного протистояння представникам діючої державної влади на території Донецької області, де добровільно брав участь у діяльності вказаної терористичної організації", - йдеться у повідомленні.

Росіянин обвинувачується в участі у терористичній організації "ДНР", а також у незаконному придбанні і носінні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Відповідно до інофрмації ГПУ, з метою реалізації злочинного умислу він, перебуваючи у складі НЗФ терористичної організації "ДНР", здійснив два бойові виходи, під час яких, використовуючи вогнепальну зброю, здійснював обстріли позицій співробітників правоохоронних органів та військовослужбовців Збройних сил України.

"Відповідно до ст. 12 КК України, інкриміновані йому злочини віднесено до категорії тяжких та особливо тяжких. Обвинувальний акт у вказаному провадженні 05.10.2016 направлено до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті під час здійснення процедури заочного засудження", - повідомили в Генпрокуратурі.

Зазначається, що за вчинення вказаних злочинів обвинуваченому загрожує позбавлення волі строком від 8 до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-