На місці злочину затримали суддю, який за хабар

На місці злочину затримали суддю, який за хабар "тиснув" на поліцію

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції викрили суддю Жовтневого районного суду міста Дніпро, який вимагав та одержав 10 тис. дол. США (понад 258 тис. грн) за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Про це Національне антикорупційне бюро України повідомляє на своєму сайті.

"Суддя намагався вплинути на службових осіб слідчого підрозділу одного з відділень поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області щодо вчинення дій, спрямованих на непритягнення особи до кримінальної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суддю було затримано на місці злочину. Дане кримінальне правопорушення кваліфіковане за ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України ("Зловживання впливом"). 

Здійснення таких слідчо-оперативних дій щодо суддів стало можливим лише після набуття чинності Закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" та нової редакції Закону України "Про судоустрій і статус суддів" 30 вересня 2016 року.

Якщо провину судді буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-