Україна справою Жемчугова довела, що бореться за кожного заручника - експерт

Україна справою Жемчугова довела, що бореться за кожного заручника - експерт

Укрінформ
Справа визволення Володимира Жемчугова з полону бойовиків довела, що Україна готова боротися за кожного заручника, який опинився в руках сепаратистів.

Таку думку на прес-конференції в Укрінформі висловив директор Центру суспільних відносин Євген Магда.

«Україна у справі Володимира Жемчугова довела, що вона буде боротися за кожного українського громадянина, який опинився у полоні сепаратистів, відстоюючи незалежність та територіальну цілісність України», - наголосив експерт.

За його словами, полонених у гібридній війні, яку розв'язала РФ проти нашої держави, використовують як інструмент інформаційного впливу на Україну.

«Фактор полонених у гібридній війні, яку розв'язала Росія проти України, є дуже важливим і дуже показовим. Полонені використовуються Росією та сепаратистами, щоб нагнітати жах і демонструвати їхню можливість впливати на людей, які потрапили в полон, і через це транслювати такий собі зловісний сигнал на всю іншу територію України через загальне інформаційне поле», - сказав Магда.

Він підкреслив, що необхідно зосередити максимум зусиль на боротьбі за кожного українського полоненого.

«Нам потрібно зосередити максимум зусиль  - і органам державної влади, і громадським організаціям, і медіа - для того, щоб боротися за кожного громадянина України, який станом на сьогодні перебуває в полоні. Якщо цього не буде відбуватися, то, відповідно, і авторитет державної влади в Україні, авторитет нашої держави в цілому, незалежно від того, хто стоїть біля владного стерна, буде падати», - переконаний Магда.

Він також наголосив, що інформацію, яка стосується гібридної війни РФ проти України, треба фільтрувати, відкидаючи емоції.

«Події останніх років (події від початку гібридної війни РФ проти України. - Ред.) несуть елемент інформаційної війни, інформаційного протистояння. Нам треба намагатися не тільки відкидати емоції, а пропускати інформацію через себе і відділяти зерна від полови. Звичайно, це треба робити в діалозі з різними, в тому числі і міжнародними правозахисними організаціями - але за умови їхньої зростаючої неухильно і невпинно об'єктивності», - резюмував Магда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-