Лідія Таран та Гарік Корогодський бігтимуть марафон, щоб зібрати кошти для хворих дітей

Лідія Таран та Гарік Корогодський бігтимуть марафон, щоб зібрати кошти для хворих дітей

Реклама
Укрінформ
В рамках "Wizz Air Kyiv City Marathon" 9 жовтня відбудуться два благодійних проекти - благодійний забіг на 2 км "Здійсни мрію" та фандрайзинг марафон. Їхня мета - збір коштів для хворих дітей, в якому візьмуть участь публічні персони.

Про це сказала директор Української біржі благодійності  Ірина Гуцал під час прес-конференції в Укрінформі.

"Фандрайзинг марафон об'єднав 11 великих благодійних фондів, які залучили понад 70 фандрайзерів і фандрайзер-команд, що збирають кошти на допомогу онкохворим дітям, дітям з ДЦП, захворюваннями серця тощо. Один з активних фандрайзерів - бізнесмен, письменник Гарік Корогодський з БФ "Таблєточки", - зазначила Ірина Гуцал.

Сам Корогодський розповів, що дружить зі спортом, як і вся його сім'я. В марафоні візьме участь разом з дітьми, які цього дня будуть у місті, - це старший син Даня, доньки Ліза та Маня.

"Ми біжимо різні дистанції. Я заявлюся на 5 км, але спробую пробігти 10. Син біжить 10 км. Маня - 2 км. Ми беремо участь тому, що це дає відчуття причетності до загальної справи. І питання навіть не в сумі, яку ми збираємо, а в кількості людей, що взяла участь у благодійності... На сьогодні допомогли близько 600 людей. Це дуже багато. Набагато більше, ніж торік, коли я обзвонював своїх друзів і казав їм, що 5 тисяч гривень - це для них всього лиш один обід на трьох і можна сьогодні не пообідати, бо це корисно для здоров'я", - розповів Корогодський.

Проект "Здійсни мрію" проводиться спільно з "1+1 media" і БФ "Крона".

Лідія Таран, телеведуча 1+1, учасниця Київського марафону, поінформувала, що у них на каналі всі "хворі бігом" і благодійним забігом. І запевнила, що кожен з тих, хто бігтиме в марафоні  - це 12 облич "1+1" і "2+2" - приведе ще 3-5 інших учасників, які заплатять благодійний внесок.

"Я ніколи не бігала взагалі і це для мене - окремий виклик. Я готова його прийняти - в розмірі 2 км - заради тієї мети, яка в нас є. Це цілий проект "Здійсни мрію", і ми намагаємося втілити в життя мрії серйозно хворих діток... Ми знайшли Софійку Жиліну, яка мріє бути телеведучою", - сказала Лідія Таран.

Вона звернулася до присутньої поруч дівчинки: "Ми віримо, що цим забігом ми зберемо необхідні кошти і зробимо тобі операцію. Ми віримо в те, що ти одужаєш".

Генеральний менеджер "Run Ukraine", засновник "Wizz Air Kyiv City Marathon" Дмитро Черніцький закликав киян взяти участь в марафоні і в благодійному забігу - 2 км. Зареєструватися може кожен бажаючий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-