До комунальників поїдуть урядові ревізори - перевіряти тарифи

До комунальників поїдуть урядові ревізори - перевіряти тарифи

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив сформувати групи представників уряду для аналізу діяльності теплокомуненерго у 4-5 містах країни та прозорості формування ними тарифів на житлово-комунальні послуги. 

Відповідну пропозицію Володимир Гройсман озвучив під час засідання уряду у середу, повідомляє Урядовий портал.

"У мене пропозиція, щоби ми прийняли рішення про урядове доручення створити спеціальні робочі групи і виїхати на 4-5 теплокомуненерго країни, і подивитися, що там відбувається на рахунок нормативних або понаднормативних втрат, наскільки ефективно там проводять заходи по енергозбереженню, наскільки там є кричущими факти, коли гріють землю, а не те, що потрібно. Тому що це все належить до компетенції місцевих органів влади", - заявив Гройсман.

Прем’єр-міністр зауважив, що складові тарифу на житлово-комунальні послуги формуються на місцях. Місцева теплокомуненерго рахує тарифи і подає ці розрахунки на затвердження в Київ. Разом з тим, встановлена урядом ціна на природний газ є граничною, зазначив Прем'єр: "Можуть купляти і нижче, якби не було вище".

Більшість теплокомуненерго країни належать муніципалітетам, місцевим радам, і вони несуть персональну відповідальність за їхню діяльність, наголосив Голова уряду.

"Тому дуже важливо, щоби зараз ми зрозуміли реально на місцях, чи там ніхто не "перегинає палку", коли вони роблять розрахунки (щодо тарифів на житлово-комунальні послуги) і подають їх на Київ", - зазначив Гройсман.

Уряд у робочому порядку узгодить склад фахових, якісних груп, що будуть направлені на тиждень різними містами країни. Аналітика за результатам цих поїздок буде презентована українському суспільству, зауважив Гройсман. "Щоби кожен мав нести відповідальність за свої обов'язки", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-