СБУ перекрила канал переправки фахівців із ремонту танків на Близький Схід

СБУ перекрила канал переправки фахівців із ремонту танків на Близький Схід

Укрінформ
Незаконний канал переправлення за кордон українських фахівців оборонно-промислового комплексу перекрили у Києві співробітники Служби безпеки України.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Організатором виявився уродженець однієї з країн Близького Сходу, який багато років проживає у столиці та має українське громадянство. Вербувальник переправляв на свою батьківщину діючих та колишніх спеціалістів одного з вітчизняних бронетанкових заводів, що мають досвід та навички з ремонту бронетехніки», - йдеться у повідомленні.

Як встановили оперативники спецслужби, впродовж серпня 2015 року - січня 2016 року спеціалісти-нелегали відремонтували в одній з арабських країн 44 одиниці важкої військової техніки без дозволу Державної служби експортного контролю України.

Правоохоронці провели обшуки за місцем реєстрації вербувальника у Шевченківському районі Києва та у приватному будинку в Обухівському районі Київщини. У зловмисника вилучено іноземний паспорт, виданий на його ім'я, печатки однієї з недержавних неприбуткових організацій та фірми, зареєстрованої на іншу особу.

Крім того, організатор нелегального каналу незаконно зберігав пістолет «Глок» з набоями, вісім одиниць оптики для бронетанкової техніки, два газові пістолети і один травматичний.

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-