Реорганізовані ЖЕКи заборгували

Реорганізовані ЖЕКи заборгували "Київенерго" 600 млн грн

Укрінформ
Борги реорганізованих у 2014 р. ЖЕО столиці за тепло- та електроенергію перевищують 600 млн грн.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії.

"Борги реорганізованих у 2014-2015 рр. ЖЕО столиці за теплову та електричну енергію перед "Київенерго" все ще перевищують 600 млн грн. Погашення цієї заборгованості дозволило б компанії скоротити 80% поточного боргу за природний газ перед НАК «Нафтогаз України»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про реорганізацію ЖЕО в Києві було прийнято в 2014 р. для уніфікації системи управління по утриманню житлового фонду комунальної форми власності. При цьому досі не вирішено питання погашення накопиченої ними раніше заборгованості за спожиті енергоресурси.

"Київенерго не має інших фінансових джерел для погашення заборгованості за спожитий газ, крім розрахунків споживачів, тому недотримання платниками фінансової дисципліни ставить під загрозу роботу компанії як стабільного постачальника соціально значущих послуг киянам", - наголошують у компанії.

Київенерго просить столичну владу компенсувати борг реформованих ЖЕО до початку опалювального сезону, аби виключити проблеми з поставками газу.

Нагадаємо, рахунки "Київенерго" досі заблоковані Виконавчою службою України через штрафні санкції НАК «Нафтогаз України». При цьому кошти, які сплачуються за спожиті послуги компанії, переводяться на спеціальні рахунки, захищені законодавством від будь-яких санкцій. Із цих спецрахунків, згідно алгоритму регулятора НКРЕКП, вони надходять до Ощадбанку та автоматично перераховуються на оплату газу, використаного для виробництва тепла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-