Метеоролог: Наприкінці жовтня почнеться справжня зима - мінус 10 і нижче

Метеоролог: Наприкінці жовтня почнеться справжня зима - мінус 10 і нижче

Укрінформ
Метеорологи прогнозують різке зниження температури в Україні наприкінці жовтня. 

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповіла завідуюча відділом кліматичних досліджень і довготермінових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

"Похолодання очікуємо 28-30 жовтня, і воно буде критичним. Не знаю, що буде з опаленням, але бажано, щоб до цього часу його включили, адже температура може бути мінус десять і нижче", - сказала Мартазінова.

За її словами, загалом протягом зимового періоду очікується 20-25 морозних днів. "Зима буде нестійкою. Якщо порахувати усю кількість днів, то набереться 20-25 днів холодних, морозних", - сказала Мартазінова. 

Вона зазначила, що в Україну знову прийде похолодання з 30 листопада по 2 грудня. "Це похолодання істотне, з південних районів Росії буде заходити дуже холодне повітря", - сказала науковець.

Мартазінова повідомила, що ще одне суттєве похолодання буде перед Новим роком, коли температура знизиться до -15 по всій території України. 

Вона додала, що наприкінці січня 2017 року буде до -10 градусів морозу. 

"10-11 лютого температура буде до -14 градусів, і це, можна сказати, останні дні зими. Далі починається весна", - зазначила Мартазінова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-