Військова прокуратура отримала дозвіл на спецрозслідування щодо Глазьєва

Військова прокуратура отримала дозвіл на спецрозслідування щодо Глазьєва

Укрінформ
Печерський райсуд Києва надав дозвіл Головній військовій прокуратурі на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно радника Президента Російської Федерації Сергія Глазьєва.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Досудовим розслідуванням установлено, що С. Глазьєв у лютому-березні 2014 року, будучи радником Президента Російської Федерації, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинив умисні дії з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, в тому числі прийняв участь в організації захоплення Верховної Ради АР Крим, Одеської та Харківської обласних рад. Крім того, у червні 2014 року С. Глазьєв публічно закликав до агресивної війни проти України шляхом застосування Збройних Сил РФ", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваного оголошено в державний розшук, судом надано дозвіл на його затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальний акт стосовно вказаної особи буде передано до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

У ГПУ повідомили, що за вчинення інкримінованих Сергію Глазьєву особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, миру та міжнародного правопорядку передбачене максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-