Фільм

Фільм "Волинь" не є підручником історії - Дещиця

Укрінформ
Фільм "Волинь" є не "підручником історії", а поглядом режисера на трагічні події на Волині в роки Другої світової війни.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця. 

"Повертаючись до питання щодо фільму "Волинь", який має незабаром з'явитися на екранах в Польщі, я хочу ще раз підкреслити, що це все ж таки є артистичний художній твір талановитого режисера Войцєха Смажовського, його мистецьке бачення того, що відбувалося на Волині. Це не є документальна стрічка і, як підкреслив сам режисер, не є “підручником історії",- заявив Дещиця.

Він наголосив, що фільм "Волинь" не відображає всю картину процесів, які відбувалися на Волині, в українсько-польських відносинах і взагалі на міжнародній арені.

"Більше того, сценарій польського режисера базується виключно на польських джерелах без врахування українських. Тому вважати цей фільм джерелом правди і говорити, що все відбувалося саме так, як представлено у фільмі, є неправильно",- наголосив посол України в РП.

На думку Дещиці, потрібно створити спільний фільм або показати українське бачення - як українці оцінюють події і чому українці і поляки почали війну один проти одного.

23 вересня фільм "Волинь" показали під час кінофестивалю у Гдині. Згодом, 3 жовтня відбувся передпрем'єрний показ фільму для журналістів, а 7 жовтня фільм вийде на широкі екрани.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-