Березовець про арешт Сущенка: Кремль готує показові суди у стилі 1930-х

Березовець про арешт Сущенка: Кремль готує показові суди у стилі 1930-х

Укрінформ
Український журналіст Роман Сущенко до ГУР відношення не має, просто в Москві вирішили влаштувати показові суди в стилі 1930-х років.

Так прокоментував ситуацію з арештом ФСБ кореспондента Укрінформу політтехнолог, директор компанії Berta Communications Тарас Березовець у Фейсбуці.

"Звичайно, ніякого відношення до ГУР кореспондент Укрінформу Роман Сущенко не має. Просто в Москві вирішили влаштувати показові суди в стилі 1930-х років. На жаль, небезпека бути арештованим у Росії за фальшивими обвинуваченнями існує для будь-якого громадянина України. Тому вихід один - не перетинати кордон РФ і дружніх їй країн", - наголосив Березовець.

За його словами, "ФСБ це розвідка терористичного спрямування. Але такі її дії неминуче призведуть до відповідей. Якщо не з боку української розвідки, то західних точно. Бо якою мірою міряєте, такою й вам відміряно буде".

При цьому політтехнолог уточнив, що російське ФСБ продовжує експлуатувати міфи холодної війни.

"Робота під легальним журналістським дахом радянських інформагентств на заході (в першу чергу ТАСС) була і залишається звичною практикою для Служби зовнішньої розвідки РФ протягом десятиліть. Істотне збільшення зарубіжної агентури сталося після приходу до влади Володимира Путіна. У відповідь свої "російські" відділи наростили ЦРУ і МІ-6. Остання збільшила штат до безпрецедентних розмірів - утричі", - вважає Березовець.

Але, додав він, усе це не має ніякого відношення до розвідувальних можливостей України, які залишаються дуже й дуже скромними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-