Полозов: Арешт у Москві журналіста Укрінформу кваліфікую як викрадення

Полозов: Арешт у Москві журналіста Укрінформу кваліфікую як викрадення

Укрінформ
Затримання українського журналіста, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в РФ слід кваліфікувати як викрадення.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив адвокат Микола Полозов.

"Я б це однозначно кваліфікував як викрадення, тому що - порушення міжнародних норм, не був поінформований консул, не були повідомлені родичі. Ми бачимо, що Кремль послідовно продовжує політику щодо викрадення українських громадян та фабрикування проти них кримінальних справ", - заявив він.

Також він розповів про СІЗО, в якому тримають журналіста.

"Це специфічний слідчий ізолятор (СІЗО Лефортово, - ред.). Він не перебуває в підпорядкуванні московського управління ізоляторів. Він безпосередньо підпорядковується федеральній службі виконання покарання. Вважається, що це ізолятор органів ФСБ. Там містяться найбільш небезпечні люди. Або ті, про кого ФСБ не хоче, щоб поширювалася інформація. Враховуючи висунуті звинувачення в шпигунстві, швидше за все це пов'язано з тим, що розслідують по цій статті органи ФСБ", - додав він.

Як повідомлялося, в Москві був затриманий і поміщений в СІЗО "Лефортово" спеціальний кореспондент Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Роман Сущенко. За попередньою інформацією, його звинувачують у шпигунстві. Сьогодні до нього в СІЗО поїхав адвокат Марк Фейгін.

Як зазначила правозахисниця Зоя Свєтова, швидше за все, українського консула до Сущенка допустять нескоро.

В Укрінформі назвали затримання в РФ свого журналіста спланованою провокацією. МЗС України з'ясовує всі обставини затримання власного кореспондента агентства у Франції.

Наразі відомо, що Лефортовський суд Москви заарештував Сущенка на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-