У ФСБ назвали Сущенка

У ФСБ назвали Сущенка "полковником української розвідки"

Укрінформ
Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання в Москві "кадрового співробітника української військової розвідки полковника Романа Сущенка", який є власним кореспондентом Укрінформу у Франції.

У заяві ФСБ стверджується, що Сущенко нібито збирав відомості про діяльність російських Збройних сил, повідомляє прес-служба відомства. 

"Федеральною службою безпеки Російської Федерації в м.Москві при проведенні шпигунської акції затримано кадрового співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковника Сущенка Романа Володимировича", - заявили у російському відомстві.

Там стверджують, що громадянин України "цілеспрямовано збирав данні, які становлять державну таємницю відомостей про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за рубіж міг завдати шкоди обороноздатності держави".

ФСБ Росії порушено кримінальну справу за статтею 276 КК РФ  "Шпигунство", ведеться слідство.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Укрінформ і дружина журналіста Анжела Сущенко уклали з адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Романа Сущенка. На даний момент адвокат намагається потрапити до підопічного, незважаючи на величезну чергу адвокатів до підзахисних у московському СІЗО "Лефортово".

Нагадаємо, Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-