Справа Єфремова: екс-регіонал Медяник оголосив голодування

Справа Єфремова: екс-регіонал Медяник оголосив голодування

Укрінформ
Суд подовжив арешт колишньому члену Партії регіонів Володимиру Медянику, якого підозрюють у пособництві "ЛНР". Натомість, сам підозрюваний голосив голодування до проведення перехресного допиту його та свідків.

Про це заявив адвокат колишнього депутата Кім Веремійчик в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Сьогодні під час судового засідання, яке тривало три дні, слідча суддя Печерського районного суду (Тетяна) Остапчук оголосила результативну частину свого рішення про те, що строк тримання Медяника під вартою має бути подовжено до 60 днів. І зараз він перебуває в ізоляторі СБУ", - пояснив  Веремійчик, зазначивши, що Медяник оголосив про голодування.

За його словами, голодування буде припинено, коли сторона обвинувачення проведе певні слідчі дії.

"Мова йде і про одночасний допит основних свідків обвинувачення, на яких грунтується підозра, з нашим підзахисним. Дані клопотання були задоволені ще на початку вересня, але Генпрокуратура протягом місяця ігнорувала проведення даних слідчих дій", - сказав адвокат.

Він додав, що прокурор Павло Кожухівський, який підтримував сторону обвинувачення, повідомив, що неможливість проведення перехресного допиту пов’язана з тим, що Медяник перебуває під вартою, а свідки не проживають на території міста Києва.

Як повідомляв Укрінформ, Медяника було затримано 6 серпня в рамках справи Єфремова.

8 серпня Печерський райсуд Києва обрав Медянику запобіжний захід - тримання під вартою терміном на 60 діб.

Медяник підозрюється в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу) і в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації ЛНР (ст. 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-