Лісничого спіймали на хабарі

Лісничого спіймали на хабарі

Укрінформ
Оперативники Управління захисту економіки у Чернівецькій області Нацполіції та слідчі обласної прокуратури затримали за місцем служби лісничого, який брав хабар 50 тисяч гривень.

Як повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України, гроші той вимагав та одержав за безперешкодне вивезення лісу з території лісгоспу.

«У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, оперативники УЗЕ провели комплекс заходів. Так, на хабарництві було задокументовано 48-річного лісничого одного з лісництв держпідприємства «Хотинський лісгосп». Він вимагав від громадянина 50 тисяч гривень за відпуск дубу вищої якості. Хоча за документами значився не кругляк, а лісоматеріали нижчої якості», - йдеться у повідомленні.

Оперативники Управління захисту економіки задокументували факт одержання ним першої частини неправомірної вигоди - 25 тисяч гривень.

29 вересня, під час одержання другої частини хабара, лісника затримали. Правоохоронці вилучили 25 тисяч гривень, які йому сплатили за відпуск дубу вищої якості.

Затриманому інкримінується стаття 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання посадовцю міри запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-