Систему накопичувальних пенсій почнуть впроваджувати з 2017 року

Систему накопичувальних пенсій почнуть впроваджувати з 2017 року

Укрінформ
Впровадження накопичувальної системи пенсійних виплат в Україні наразі заплановано на 2017 рік.

Про це у ході панельної дискусії "Реформування соціальної політики в умовах децентралізації управління" заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Важливим є питання реформування пенсійної системи, а саме - запровадження накопичувальної системи пенсій, її елементів в Україні. Цей проект вже давно знаходиться у Верховній Раді. Ми будемо працювати спільно із народними депутатами, щоб зрушити цю справу з мертвої точки і нарешті запровадити хоча б елементи накопичувальної пенсійної системи щонайменше з 2017 року”, - сказав Розенко.

Він повідомив, що питання реформування пенсійної системи в Україні наразі є принциповим для уряду.

“Наша позиція щодо реформування пенсійної системи в Україні наразі є принциповою, а введення накопичувальної системи пенсійних виплат - це наш пріоритет”, - зазначив Розенко.

Як відомо, ще на початку травня до Верховної Ради було внесено законопроект, який стосується змін до пенсійного законодавства. Зокрема, цим законопроектом передбачається, що з 1 липня 2017 року буде запроваджено сплату страхових внесків на другий, накопичувальний, рівень пенсійної системи застрахованими особами, які на цю дату ще не досягнуть пенсійного віку. Розмір страхового внеску на перший рік становитиме 2%. Щороку розмір цього страхового внеску буде збільшуватися, поки у 2020 році не досягне 5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-