Кличко про опалювальний сезон: Є багато речей, які від нас не залежать

Кличко про опалювальний сезон: Є багато речей, які від нас не залежать

Укрінформ
Столична влада заявляє, що зробить усе, щоб в опалювальний сезон у кожній квартирі було тепло.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час ефіру на радіо «Київ», передає прес-служба КМДА.

"Непроста ситуація. Ми робимо все, щоб Київ гідно підготувався до опалювального сезону. Але є багато речей, які від нас не залежать. Зокрема, йдеться про постачання газу, оскільки нині тривають непорозуміння між Київенерго та НАК «Нафтогаз", – сказав Кличко.

Він нагадав, що вже протягом кількох місяців заблоковані рахунки 104 теплопостачальних підприємств, і це не дає можливості повноцінно реалізувати підготовку до опалювального сезону та проводити необхідні роботи.

Водночас Кличко наголосив, що столична влада взяла на себе відповідальність та ухвалила рішення про встановлення частини лічильників інвестиційної програми Київенерго за рахунок міських коштів. На це було виділено 40 млн грн.

За словами мера, це дає змогу економити 30-40 відсотків споживання тепла та відповідно зменшувати суми в платіжках. При цьому  Кличко зауважив, що столична влада не формує тарифи.

«Нам їх спускають згори. І наше завдання – зробити, щоб люди якомога менше платили, встановлення лічильників тепла сприяє цьому», – додав він.

Він також нагадав, що місто було змушене надати аванс Київенерго в обсязі 250 млн грн на підготовку до опалювального сезону.

«Ми робимо все, щоб Київ був підготовлений, і щоб кожна квартира була з теплом», – запевнив Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-