У Генпрокуратурі заарештували посередника

У Генпрокуратурі заарештували посередника "лісника Януковича"

Укрінформ
У Генпрокуратурі заарештували Сергія Олексієнка, який був посередником екс-керівника Державного агентства лісових ресурсів Віктора Сівця у налагодженій ним схемі вимагання плати за так звані "маркетингові послуги" з іноземних імпортерів української деревини у період 2011 - 2014 років.

Про це Укрінформу повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Олексієнка було заарештовано вчора о 12 годині, коли він разом зі своїм адвокатом прийшов на допит у Генпрокуратуру", - сказав співрозмовник агентства.

Печерський райсуд столиці обрав Олексієнку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 400 тис. грн.

Водночас на сайті Генпрокуратури озміщена інформація про те, що затриманий з серпня 2016 поточного року перебував у розшуку.

"Вказана особа, наближена до колишнього керівництва Державного агентства лісових ресурсів України, брала безпосередню участь у пред'явленні вимог представникам іноземних компаній, які імпортували деревину з України у період 2011-2014 років, щодо сплати так званих "відкатів" за отримання необхідних обсягів зазначеної продукції", - наголошують у відомстві.

У ГПУ стверджують, що підозрювані особи отримали  хабарів на 140 млн грн, які легалізували за допомогою офшорних компаній.

Наразі проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії. Олексієнку загрожує позбавлення волі від восьми до  п'ятнадцяти років.

Розслідуванням оборудок Віктора Сівця та його оточення займалося Головне управління контрозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки спільно зі Слідчим управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури.

 26 травня поточного року було повідомлено про підозру екс-очільнику ДАЛРУ у 2011-2014 роках Віктору Сівцю та його дружині Марині Журавльовій. Також було арештовано елітну нерухомість, яка належить цій  родині. За даними правоохоронців, наразі Сівець переховується у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-